Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαρόσουπα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 23/09/07
img_1579_400
Υλικά:
  • 1 ψάρι για σούπα (π.χ φαγκρί ή μπακαλιαράκι) περίπου 1 - 1,5 κιλό
  • 8 μικρά κρεμμυδάκια
  • 4 πατάτες
  • 3 καρότα
  • σέλινο
  • λάδι
Για το αυγολέμονο:
  • 1 αβγό
  • χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα για 25 λεπτά περιπου σε χαμηλή φωτιά να μην διαλυθεί. Αφαιρούμε προσεκτικά το ψάρι και το βάζουμε σε πιατέλα. Μεσα το νερό που έχουμε βράσει το ψάρι προσθέτουμε τα καροτα ψιλοκομμένα, το σέλινο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το λάδι και αλατίζουμε.
Οταν γίνουν τα λαχανικά κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής: Χωρίζουμε το ασπράδι απο τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Βάζουμε και το χυμό των λεμονιών χτυπώντας διαρκώς. Πέρνουμε λίγο ζουμάκι απο την σουπα και το βάζουμε και αυτό στο αβγολέμονο. Ανακατευουμε καλά και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Σερβιρουμε αμέσως.
Καλή ορεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8121
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/11/10 )