Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυρόπιτα Νο.01 η εύκολη (πατσαβουρόπιτα)
Τυρόπιτα Νο.01 η εύκολη (πατσαβουρόπιτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 55
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 10/10/07
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούσταςimg_pita_400_01
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη (αν θέλουμε προσθέτουμε και μυρωδικά)
  • 2-3 χούφτες ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι
  • 1 σόδα ζεστή
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 αυγά χτυπημένα
  • μισό κουτί κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • δυόσμος ή μυρωδικά της αρεσκείας σας
  • πιπέρι άσπρο
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί.img_pita2_400

Σε ένα πάγκο στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το ραντίζουμε με το τυρί, το σουρώνουμε και το στρώνουμε στο μάκρος στο ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει.

Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υπόλοιπα φύλλα.

Αφού τελειώσουμε περιχύνουμε οοιόμορφα τα αυγά, ραντίζουμε με το ρεγκάτο ή το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε με τη σόδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 70320
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 10-10-2007 23:42
 
Ωραια και εύκολη και γρήγορη και νοστιμη ειμαι σιγουρη. Θα την φτιάξω το ΣΚ και θα σου πω.
 
vago
2. 11-10-2007 09:30
 
Πατσαβουρόπιτα η αγαπημένη και στην αλμυρή και στη γλυκειά της εκδοχή!
 
al1975
3. 11-10-2007 09:56
 
Πολύ ωραία φαίνεται. 
Δεν καταλαβαίνω ΄, τι σουρώνουμε, πως το σουρώνουμε δηλ. Σουρώνουμε τη φέτα?Εξήγησε παρακαλώ αναλυτικά.
 
EYH2
4. 11-10-2007 10:00
 
ευη μου εγω στην πατσαβουροπιτα οταν σουρωνω τα φυλλα εννοω οτι παιρνω το φυλλο πασπαλιζω με τυρι και το κανω βενταλια.βαζω την βενταλια στο ταψι διπλα βαζω αλλη βενταλια στριμωχτα και ετσι συνεχιζω μεχρι να γεμισει το ταψι.ας μας πει και η λιζα τον τροπο της. 
ωραια πιτουλα μπραβο.
 
margarita79
5. 11-10-2007 10:25
 
Λοιπόν Εύη.  
Παίρνω 1 φύλλο κρούστας, το απλώνω στον πάγκο και το ραντίζω με τη φέτα. Πιάνω τις άκρες από τη μια πλευρά του φύλλου και αρχίζω να το σουρώνω και να το ενώσω με τις άκρες της άλλης πλευρά του φύλλου. Έτσι γίνεται ένα μακρύ ίσιο μπαστούνι σουρωμένο. Το σηκώνω από τις 2 άκρες και το βάζω στο ταψί. Συνεχίζω έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα. 
Αν θέλεις κάτι άλλο, πες μου.
 
sgr
6. 11-10-2007 20:21
 
Η γλυκιά πατσαβουροπιτα πως γίνεται???
 
vago
7. 12-10-2007 08:25
 
Κατά τον ιδιο τρόπο: βουτυρωνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα σουρώνουμε απαλά σαν βεντάλια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σέ βουτυρωμένο ταψί.Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.Βγαζουμε το ταψί απο το φούρνο και ρίχνουμε μια κρέμα που φτιάχνουμε με ένα γάλα ζαχαρούχο αραιωμένο με ενα κουτί νερό (παίρνουμε το κουτί απο το γάλα σαν μεζούρα) και1-2 αυγά.Ξναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να τραβήξει την κρέμα.Σερβίρουμε την "μπουγάτσα" χλιαρή ή κρύα με μπόλικη άχνη και κανέλλα απο πάνω.
 
al1975
8. 12-10-2007 09:15
 
Α! τώρα κατάλαβα. Δεν την είχα ξανακούσει. Είναι και εύκολη γιατί με τα δύσκολα δεν τα πάω καλά. 
Σ' ευχαριστώ Ζαχαρένια μου θα την φτιάξω σίγουρα.
 
EYH2
9. 12-10-2007 12:32
 
Η Αγγελικουλα έχει δίκιο είναι πολύ ωραία η \'\'μπουγάτσα\'\' λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο : 
 
http://www.hungry.gr/get.asp?table=glyka&id=331 
 
την έχω φτιάξει και είναι απίθανη.
 
MB04
10. 12-10-2007 23:37
 
Νομίζω οτι θα πρεπει να μπει σε ξεχωριστή συνταγή. Κορίτσια αναλάβετε...
 
vago
11. 14-10-2007 15:34
 
Λοιπόν, την δοκιμάσαμε και είχε μεγάλη επιτυχία! Και πανεύκολη. Την ξανακάναμε μάλιστα μετά από δυο μέρες σε παραλλαγή: ρεγκάτο τριμμένο, λίγο μπέικον ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό και κατά τα άλλα όπως λέει η συνταγή. Επίσης επιτυχία! 
Ευχαριστούμε πολύ! Την άλλη φορά θα βάλω λίγα χορταρικά: σπανάκι, άνιθο, κρεμμυδάκι.
 
arhontia
12. 22-04-2009 17:26
 
Λιζάκι να σε ρωτήσω, τα φύλλα τα λαδώνεις καθόλου πριν τα ραντίσεις με το τυρί ή δεν χρειάζεται; και κρέμα γάλακτος μισό κουτάκι των πόσων ml; έχω πάρει των 200ml,να βάλω το μισό λες;
 
Fey
13. 23-04-2009 08:38
 
Αρχοντία χαίρομαι που σας άρεσεε! 
Fey δεν τα λαδώνω καθόλου. Κρέμα γάλακτος εγώ χρησιμοποιώ την light. Είναι πιο μικρή σε μέγεθος, δεν θυμάμαι τα ml, αλλά αυτή φτάνει γιατί μπαίνει και η σόδα.
 
sgr
14. 26-05-2009 19:11
 
Λιζάκι, μόλις την έβγαλα από το φούρνο. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι. Εύκολη και πεντανόστιμη. Ζουμερή και χωρίς πολλά λίπη. Μπράβο! :zzz
 
despoinaki
15. 23-11-2011 12:22
 
Πολύ νόστιμη!Και προπαντώς πανεύκολη και πολύ πολύ γρήγορη! Ότι έπρεπε για να συμπληρώσω κάτι στο Κυριακάτικο τραπέζι!
 
dimitrakaterina1

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )