Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρνάκι με γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Mary   
Δευτέρα, 15/10/07

Φαγητό εύκολο και πολύ νόστιμο. Τη συνταγή την έχω δει στο Νηστικό Αρκούδι.

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό αρνάκι μπούτι
  • 5-6 σκόρδα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 1 1/2 κιλό πατατούλες μικρές
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στη γάστρα. Χαράζουμε το αρνάκι σε διάφορα σημεία και βάζουμε τα σκορδάκια. Αλατοπιπερώνουμε αρκετά. Το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με λάδι και το χυμό των λεμονιών. Κλείνουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 2 ώρες. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και δούμε ότι είναι έτοιμο, παίρνουμε το κρέας και το βάζουμε σε άλλο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές από το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Καλύπτουμε με το μείγμα το αρνάκι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το σερβίρουμε μόνο του σε πιατέλα και σε μια άλλη της πατατούλες. Συνοδέψτε το με μια σαλάτα μαρούλι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 12254
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 20/03/10 )