Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχαράκι Bourguignon Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από elie   
Σάββατο, 20/10/07
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
  • 150 γρ. μπέικον, σε κύβους
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • ½ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
  • 3 καρότα, σε ροδέλες
  • 3 κούπες ζωμό κρέατος
  • 1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι, 1 μπουκέ γκαρνί
  • λίγο αλεύρι
beef
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε το κρέας και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο(ή βούτυρο) να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και αφήνετε σκεπασμένο να σιγο-βράσει.

Παράλληλα σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αφαιρείτε και στο λίπος που έχει αφήσει σοτάρετε διαδοχικά τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα καρότα (κάθε φορά που αλλάζετε λαχανικό θα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο).

Προσθέστε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα, να βράσουν μαζί με το κρέας. Όταν μισοβράσουν προσθέστε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος -και όταν το κρέας είναι έτοιμο- προσθέστε το μπέικον και τα μανιτάρια και αφήστε να πάρει μία βράση μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί… et voila!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 16430
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 22-10-2007 13:05
 
εξαιρετικο φαγητο ελλη. 
σε ευχαριστω θα εκτελεστει αμεσα ισως και το ερχομενο σκ.
 
margarita79
2. 22-10-2007 17:20
 
Πιστεύω και χωρίς το μπέικον καλό θα είναι. Νόστιμο φαγητό!
 
Lia_P
3. 23-10-2007 10:45
 
Είναι καταπληκτικό φαγητό απο τα αγαπημένα μου "Κυριακάτικα" το κάνουμε συχνά και μάλιστα σε τραπέζια γιατί είναι πολύ εμφανίσιμο και αρέσει.Εγώ το κάνω χωρίς μπέικον πάντα, η καπνιστή γευση του μου φαίνεται οτι καλύπτει τα πάντα και μου πέφτει λίγο βαρύ.Δεν χρησιμοποιώ ζωμό αλλά νεράκι , αν και η ιδέα του ζωμού μου αρέσει σαν ενισχυτικό γεύσης.Την επόμενη φορά θα δοκιμαστεί με ζωμό.
 
al1975
4. 23-10-2007 12:47
 
Θα συμφωνησω μαζι σου Αγγελική, θα είναι λιγότερο βαρύ έτσι. 
Όμως η αυθεντική συνταγή το θέλει !!! 
Γούστα είναι αυτά.
 
sgr
5. 23-10-2007 14:44
 
Μεταξύ μας, κι εγώ χωρίς το μπέικον το προτιμώ αλλά είπα να γράψω την συνταγή όπως είναι... κανονικά. Ο καθείς με τα γούστα του, έτσι δεν λένε?
 
elie
6. 23-10-2007 15:03
 
Ωραίο το φαγάκι και λέω να το δοκιμάσω σύντομα. Ευχαριστούμε
 
zoi
7. 23-10-2007 15:05
 
Σωστά Εlie,  
έτσι είναι!Πάντως χάρηκα πάρα πολύ που μου το θύμησες διότι προέκυψε ένα μεγάλο τραπέζι του Αγ. Δημητριού και μου ζήτησαν να βοηθήσω και με το μπουργκινιόν μου βρήκες λύση για το ένα κυριώς πιάτο.
 
al1975
8. 29-01-2009 10:20
 
Να ρωτήσω κι εγώ: το μπουκέ γκαρνί τι πρέπει να περιλαμβάνει, ότι θέλουμε ή κάποια συγκεκριμένα? αν βάλω μαϊντανό, δαφνόφυλλο, άνιθο, επειδή τα διατηρώ ψιλοκομμένα στην κατάψυξη, μπορώ να τα βάλω σε τουλπανάκι?
 
katerina
9. 29-01-2009 10:31
 
Λοιπόν, katerina, εννοώ το κλασικό μπουκέ γκαρνί, δηλαδή μαϊντανό, δαφνόφυλλο και θυμάρι. Αν δεν μπορείς να τα έχεις φρέσκα κάντο όπως το λες, σε τουλπάνι ή, ακόμα καλύτερα, σε μια θήκη για τσάι (αυτές που μοιάζουν με αυγό και έχουν μικροσκοπικές τρυπούλες και ένα κρεμασταράκι).
 
elie
10. 29-01-2009 10:42
 
ευχαριστώ πολύ!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )